پودینگ در انگلستان، در قرن هفده تهیه میشده است. البته نه به این شکل و فرم که امروزه میل میشود. بلکه در ابتدا پودینگ، به پرشدن معدهی حیوانات اهلی توسط مواد گوشتی گفته میشده است. هنری هشتم پادشاه انگلیس به نوعی از پودینگ که به پودینگ سیاه معروف بوده علاقهی زیادی داشته است. اما پودینگ شکلاتی، اولین بار در یکی از روزنامههای محلی انگلستان گزارش شده است. گزارش به مهمانی افراد ثروتمند میپردازد که نوعی از پودینگ خامهای را در مهمانیها میل مینمودهاند. در قرن نوزدهم فعالان اجتماعی در آمریکا برای دسترسی بهتر مردم به مواد غذایی نوعی از پودینگ را در جامعه رواج دادند، که بهداشتی بود و بر پایهی مواد لبنی تهیه میشد. کاستاردها و یا پودینگها به دلیل نوع مواد غذایی در دسترس و تهیهی آسان به زودی در تمام جامعه رواج پیدا کردند. نجف دریابندری در کتاب (آشپزی مستطاب) به این مطلب اشاره مینماید که میتوان ترکیب پودینگ را به سلیقهی خود تغییر داد. در حقیقت خلاقیت در پودینگ حرف اول را میزند.
سروکردناگر قرار است در مهمانیها پودینگ به تعداد نفرات بالا تهیه شود، بهتر است پودینگ، در شاتهای تک نفره ریخته شود و روی میز بیاید.
پودینگ شکلاتی را می توان با پودر پسته ،خردههای بیسکوئیت وخامه تزئین نمود.
میتوان روی پودینگ شکلاتی تکههای بستنی گذاشت.
ارزش غذاییاگر چه پودینگ یک محصول بر پایهی لبنیات است و مواد ریزمغذی زیادی در پودینگ وجود دارد اما باید موارد زیر را در نظر داشت.
پودینگ یک غذای کامل نیست. پس نباید به عنوان یک وعدهی صبحانه میل شود.
پودینگها به دلیل چربی بالا و شیرینی زیاد برای افراد دیابتی و کسانی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند مناسب نیست.
پودینگ برای کودکان یک غذای میان وعدهی عصرگاهی خوب است.
پودینگ کالری زیادی دارد افرادی که چاق هستند، نباید پودینگ را در وعدههای شبانگاهی مصرف نمایند.
شکلات تلخ منبع آنتی اکسیدان، پلیفنلها و فلاونوییدها است. آنتی اکسیدان دارویی ضدالتهاب است و از بروز حملات قلبی جلوگیری مینماید. همچنین پلی فنل در کاهش فشار خون تاثیر میگذارد. اما ویژگی اصلی شکلات تلخ موادی است که باعث آزادی دوپامین در مغز شده که باعث نشاط و شادی میشود.
میزان | در 100 گرم ماده غذایی |
کالری | 350 کیلو کالری |
کربوهیدرات | 86 گرم |
پروتئین | 1.7گرم |
قند | 3 گرم |