بر اساس تاریخ گیاهشناسی اولین بار سیب زمینی در سرزمین پرو کاشت میشده است و با حضور فاتحان اسپانیایی در آمریکای جنوبی گیاه سیب زمینی به اسپانیا رسید در یک احتمال خوشبینانه سیبزمینی عامل رشد یکچهارم رشد جمعیت در جهان قدیم است. یکی از دلایل شهرنشینی در سالهای 1700 تا 1900 میلادی وجود سیب زمینی است که عامل غذایی میلیونها نفر در جهان شد. داستان ورود سیب زمینی در ایران داستان جالبی است در زمان فتحعلی شاه قاجار اولین بار سرجان ملکم سفیر انگلیس چند صندوق بذر سیب زمینی به ایران میآورد این بذر سیب زمینی هدیهای از طرف شاه انگلیس بوده است. فتحعلیشاه که توقع داشته است هدیهی سفیر انگلیس طلا و جواهرات باشد دستور میدهد بذر سیب زمینی در انبار کاخ گذاشته شود. اما سرانجام تسلیم عقلای قوم میشود و قبول میکند برای جلوگیری از قحطی سیب زمینی کاشته شود. در ابتدا مردم علیه سیب زمینی شعار میدهند و سیب زمینی را عامل قحطی در ایران میدانند اما بعد از مدتی حاضر میشوند سیب زمینی را به عنوان غذا قبول کنند. نکتهی جالب آنکه در سالهای اولیه مردم ایران به سیب زمینی آلوی ملکم میگفتهاند و هنوز در شیراز غذایی تهیه میشود به نام دوپیازهآلو که در اصل با سیب زمینی درست میشود و آلو در این غذا وجود ندارد. اما اولین بار در دربار ناصرالدین شاه قاجار است که میرزا علیاکبرخان کاشانی در کتاب سفره اطعمه از کوکو سیب زمینی نام میبرد او از 13 مدل کوکو نام میبرد از جمله کوکوی هویج و کوکوی بادنجان. کوکو هر چند در زمان قاجار یک غذای شاهانه بوده است اما امروز به عنوان یک پیشغذا و یا یک میان وعده میل میشود.
سرو کردننان سنگک همراه با ترشی آلبالو و کمی سبزی بهترین چیدمان غذایی برای کوکو سیب زمینی است. میتوانید نان را به شکل قیف کرده و کوکو سیب زمینی را داخل آن قرار دهید.
کوکوی سیب زمینی را میتوان به شکل ساندویچ همراه با خیارشور و گوجه میل نمود.
بهترین نوشیدنی در کنار کوکو سیب زمینی دوغ کمچرب است.
ارزش غذاییزمانی که بیماران کولیت روده بیماری آنها عود میکند دستور خوردن سیب زمینی پخته شده به آنها داده میشود. علت این دستور بهخاطر فیبر زیاد و وجود ویتامین A است. که در سیب زمینی موجود است. فیبر باعث حرکت روان رودهها میشود. ویتامین A باعث کاهش التهاب در بدن میشود. یکی دیگر از مواد مغذی که در سیب زمینی یافت میشود ویتامین c است. سیب زمینی باعث کاهش فشارخون میشود اما باید توجه کرد که در پخت سیب زمینی از نمک زیاد استفاده نشود. بهتر است افرادی که چاق هستند زمانی که کوکوی سیب زمینی را میل میکنند از روغن زیتون و یا روغن کنجد استفاده نمایند. سیب زمینی به دلیل داشتن ویتامین B6 یک مادهی خوراکی خوب برای بیماران قلبی است همچنین ویتامین B6 باعث تنظیم سوخت و ساز بدن میشود. افرادی که تلاش میکنند لاغر شوند میتوانند از کوکو سیب زمینی در وعدهی غذایی خود استفاده نمایند. سیب زمینی بهدلیل فیبر زیاد باعث میشود شخص احساس سیری نماید. سیب زمینی باعث کاهش اشتها در افراد میشود. در پایان جدول ارزش غذایی کوکو سیب زمینی نوشته میشود.