این غذا یک غذای فرانسوی با تلفظ quiche است. نوعی خمیر گسترده است که با سبزیجات گوشت و غذاهای دریایی پر میشود. استفاده از تخممرغ و خامه که بیس کیش است، اولینبار در اوایل قرن 14 در انگلیس رواج پیدا کرده است و در ایتالیا به قرن 15 برمیگردد. اما این غذا یک غذای فرانسوی است که quich loren نام دارد. هر چند کلمهی quich فرانسوی است اما از زبان آلمانی وام گرفته شده است در زبان آلمانی kuchen به معنای شیرینی است. quich loren اصیل که در منطقهای در فرانسه به نام لورن پخت میشده است نوعی پای بوده است که پر از تخممرغ، خامه و بیکن دودی پر میشده است. کوییچ یا کیش مدتی بعد از جنگ جهانی دوم به ایالت متحده راه یافت. در ابتدا این غذا را گیاهخواران نمیخوردند اما بعد از مدتی در این غذا از مواد گیاهی نیز استفاده شد. در حال حاضر انواع مختلفی از این غذا تهیه میگردد کیش قارچ و خامه کیش اسفناج کیش بیکن و کیش گوشت و قارچ از انواع این غذا هستند.
سرو کردنکیش را معمولا مانند پیتزا برش داده و روی میز سرو میکنند.
در کنار کیش لورن سبزیجات مانند جعفری و گشنیز گذاشته میشود.
کوییچ خامه و قارچ را میتوان اجازه داد تا در دمای اتاق خنک شود و بعد میل کرد. اما اگر درون یخچال قرار گرفت حتما مجدداً داغ کرده و بعد خورده شود.
اگر در کنار کیش قارچ و خامه قصد دارید نوشیدنی سرو کنید بهتر است از نوشیدنیهای سفید مثل آب گازدار و یا آب با طعم میوه استفاده نمایید.
اسموتی نیز در کنار این کیش سرو میشود.
ارزش غذایی کیش قارچ و خامهیکی از توصیههایی که به گیاهخوران میشود خوردن قارچ بهدلیل وجود پروتئین در این مادهی غذایی است. گیاهخوران بهدلیل نخوردن گوشت از پروتئین کمی در وعدههای غذایی خود بهره میبرند. قارچ به نسبت گیاه بودن از سطح پروتئین مناسبی برخوردار است. هر 100 گرم قارچ تقریباً 3 الی 5 گرم پروتئین در خود دارد. قارچ منبع ویتامین D است. یکی از مواردی که باید در مورد قارچ باید رعایت شود حفظ سلامت قارچ در زمانی است که در یخچال نگهداری میشود قارچ زمانی که از سلفون خارج میشود تنها 4 روز امکان نگهداری در قارچ دارد زیرا بعد از 4 روز تازگی خود را از دست میدهد. بهترین راه برای حفظ سلامت قارچ نگهداری قارچ در پاکتهای کاغذی است.