زمانی که در جهان جنگها شکل گرفت یکی از مشکلاتی که باعث میشد یک ارتش در جنگ دچار شکست شود، کمبود مواد غذایی بود ناپلئون بناپارت مبلغ 12 هزار فرانک جایزه برای کسی در نظر گرفت که بتواند روشی کم هزینه برای نگهداری و جابهجایی مواد خوراکی پیدا کند این جایزه را مردی به نام نیکولاس آپیر کسب کرد. او این جایزه را برای روش نگهداری ماهی در کوزه بهدست آورد این روش مقدمهای برای ایجاد کنسرو ماهی بود. چند سال بعد پاستور توانست دلیل فاسد شدن مواد را پیدا کند و روش نگهداری مواد در شیشه را ارائه کرد. سالها بعد یعنی سال 1864 کارخانهای در کالیفرنیا توانست، اولین کنسرو ماهی را به بازار عرضه کند. در ایران سال 1335 اولین کارخانهی کنسرو ماهی افتتاح شد. در ایران مردم به اشتباه کنسرو ماهی را تن ماهی مینامند در حالی که یکی از ماهیهایی که در کنسرو ماهی استفاده میشود ماهی تن است. اما مردم این غلط مصطلح را سالهاست که به کار میبرند. شاید این امر به آن برمیگردد که اولین بار از ماهی تن در این کنسرو استفاده شده است و برای همین نام این کنسرو به اشتباه تن ماهی گفته میشود. کاناپ تن ماهی نیز با استفاده از کنسرو ماهی تهیه میشود. اما با نام کاناپ تن ماهی شناخته میشود.
سرو کردنکاناپ تن ماهی را با چاشنیهایی مثل سس مثل سس مایونز میتوان سرو کرد. همچنین ادویههایی مثل دارچین یکی از ادویههایی است که روی کاناپ تن ماهی داده میشود.
کاناپ تن ماهی مدیترانهای که با کنسرو سالمون تهیه میشود روی کاناپ خیار و آووکادو قرار میگیرد.
کاناپ تن ماهی ایتالیایی همراه با کنسرو ماهی تن، خیار و پنیر چدار سرو میشود.
کاناپها معمولاً در کنار یک نوشیدنی سرو میشود از جمله نوشیدنیهایی که میتوان در کنار کاناپ تن ماهی سرو کرد. آبجو است.
کاناپ تن ماهی را میتوان با حلقههای زیتون و برشهای سیر تزئین کرد.
ارزش غذاییتن ماهی بهدلیل داشتن امگا 3، برای مصرف در جیرهی غذایی بسیار توصیه شده است. ثابت شده است میزان امگا3 در کنسرو ماهی 28 برابر ماهیهای پرورشی است که با آب شیرین پرورش پیدا میکنند. امگا 3 برای جلوگیری از التهابهای قلبی بسیار مفید است. التهابهای قلبی ریشهی سکتهی قلبی در بین جوانان است. بنا به توصیهی متخصصان تغذیه هفتهای دو بار باید کنسرو ماهی در جیرهی غذایی قرار گیرد. میزان پروتئین تن ماهی 70 درصد بیشتر از میزان تخممرغ است و برای ورزشکاران که رژیم پروتئینی دارند بسیار مفید است. تن ماهی 52 درصد سلنیوم بدن را تامین میکند. سلنیوم میتواند سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد. سلنیوم حاوی آنتی اکسیدانی است که بدن را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت مینماید. رادیکالهای آزاد منشاء طوفانهای سایتوکاینی در بدن هستند. در خاتمه جدول ارزش غذایی کنسرو ماهی نوشته میشود.
مواد تشکیل دهنده اصلی | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 180 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 0 گرم |
پروتئین | 30 گرم |
چربی | 6.2 گرم |
کلسترول | 49 میلیگرم |