ذرت گیاه بومی آمریکای جنوبی است و طبق اسناد باستانشناسی این گیاه از 5000 سال پیش در کشور گواتمالا و مکزیک کشت میشده است. زمانی که کریستف کلمب به آمریکا رسید گیاه ذرت را پیدا کرد و آن را بهعنوان یک مادهی خوراکی به اسپانیا آورد و ذرت از اسپانیا به تمام اروپا رفت. اروپاییان خیلی زود بهارزش غذایی ذرت پی بردند و این مادهی غذایی را به کشورهای فقیر آفریقا و کشورهای آسیایی رواج دادند. یکی از این کشورها ایران بود. پرتغالیها زمانی که در جنوب کشور بودند ذرت را وارد ایران کردند. هر چند بعضی از اسناد رواج ذرت در ایران را در عهد صفوی میدانند اما در هر صورت ذرت بهوسیلهی پرتغالیها وارد ایران شده است. ذرت انواع مختلفی دارد. ذرت نرم که از آن در تغذیهی دام استفاده میشود ذرت مومی که در صنعت چسبسازی استفاده میشود و ذرت شیرین که نوع خوراکی ذرت است و در مواد غذایی از آن استفاده میشود. ذرت پایهی بسیاری از غذاها است. در سالهای اخیر از ذرت در سالادها و غذاها به عنوان یک مادهی غذایی تزئینی استفاده میشود. راتا ذرت یکی از غذاهایی است که در سالهای گذشته محبوب همگان شده است.
سرو کردنراتا ذرت یک راتای محبوب بین کودکان است اگر شما این راتا را برای یک تولد کودکانه سرو میکنید مقدار کمتری فلفل به مواد بزنید و چاشنی فلفل را در کنار راتا قرار دهید تا اگر کسی تمایل به فلفل بیشتر داشت به راتا فلفل اضافه نماید.
راتا ذرت از جمله راتاهایی است که بهتر است گرم سرو شود برای همین میتوان مایهی راتا ذرت را روی حرارت کم آماده نگه داشت تا در طول مهمانی در صورت خالیشدن میز راتا، مجدد روی میز از راتا ذرت پر شود.
ادویهها در راتا ذرت بسیار مهم هستند بهتر است فلفل و ادویهی کاری در کنار راتا قرار داده شود تا افرادی که راتا ذرت را با مزهی تندتری تمایل دارند میل کنند این امکان برایشان وجود داشته باشد.
ارزش غذاییدر حال حاضر در جهان ذرت از پرطرفدارترین غلات است. از ذرت میتوان آرد تهیه کرد و نان پخت، میتوان روغن گرفت و در صنایع غذایی از آن استفاده کرد، میتوان دانهی خام آن را در غذا استفاده و میل کرد. ذرت مثل دیگر دانههای خوراکی سرشار از کربوهیدرات است. نوع پروتئین موجود در ذرت لکتین است لکین با اتصال به گیرندههای کربوهیدراتی در غشای سلول از فعالیت بسیاری از ویروسها مثل ویروس ایدز جلوگیری بهعمل میآورد. پخت ذرت باعث میشود تا مواد مغذی در ذرت آزاد شده که این مواد مغذی کارتنوئیدها هستند. کارتنوئید در بدن از حملهی قلبی جلوگیری به عمل میآورد. بعضی از خواص ذرت در پایان نوشته میشود.
ذرت بوداده باعث افزایش گلبولهای قرمز و افزایش سیستم ایمنی بدن میشود.
افرادی که سنگ کلیه، مثانه و ورم کلیه دارند توصیه میشود از جوشاندهی کاکل ذرت استفاده نمایند.
دانههای ذرت شامل ویتامین B1 است که در سوخت و ساز کربوهیدرات تاثیر گذار است.
بیماریهای پوستی و اگزما را در طب سنتی با استفادهی دائمی از ذرت معالجه میکردهاند.
مواد تشکیل دهنده | مقدار |
انرژی | 86 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 18 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
چربی | 0.3 گرم |
کلسترول | 0.4 گرم |