سالمون و یا سالامون نوعی از ماهی آزاد است که در اقیانوسها زندگی میکنند و برای تخمریزی به رودخانهها برمیگردند. این ماهیها ندو گونهی سالمون و قزلآلا یافت میشوند که ماهی سالمون نسبت به ماهی قزلآلا گوشت نارنجی دارد. سوشی سالمون در ابتدا در ژاپن وجود نداشت. مردم ژاپن بهدلیل آنکه ماهی سالمون در بدنش انگل وجود داشت و امکان خام خواری این ماهی نداشت ماهی سالمون در سوشی مصرف نمیشد. در سال 1970 کشور نروژ که یکی از منابع غنی ماهی سالمون در جهان بود توانست به روشی دست پیدا کند که ماهی سالمون را بهگونهای پرورش دهد که در آن انگل نباشد. نروژیها با سفر به ژاپن و دادن ماهیهای بدون انگل به ژاپنیها توانستند این ماهی را در منوی رستورانهای ژاپن و دیگر کشورها وارد نمایند. ماهی سالمون به عنوان ماهی بسیار گرانی نیست برای همین در بسیاری از رستورانها سوشی میتوان این سوشی را پیدا کرد.
سرو کردنیکی از روشهایی که سوشی سالمون سرو میشود روش اوشیزوشی یا آبوری است. در این روش بعد از آنکه مواد سوشی آماده شد، قالبهای مستطیلی شکل سوشی را روی تخته کار گذاشته و برنج را تا نیمه داخل قالب ریخته فشرده کرده، یک لایهی باریک از ماهی سالمون روی برنج قرار داده و مجدد برنج میریزیم تا یک یا دو سانت بالای قالب خالی باشد. برنج را فشرده کرده و ماهی سالمون را روی برنج فشار دهید. درب قالب را گذاشته و محکم مواد را به هم پرس کنید. قالب سوشی کف ندارد پس از فشرده شدن قالب را به آرامی بلند کنید. با چاقو سوشی را برش بزنید.
روی سوشی سالمون را میتوان با سس مایونز و فلفل تزئین کرد. معمولاً روی سوشی سالمون یک برش آووکادو قرار داده میشود.
ارزش غذاییهمانطور که گفته شد ماهی سالمون رنگ گلبهی دارد که بهدلیل رنگدانههایی است که در گوشت این ماهی وجود دارد این رنگدانهها خاصیت کارتینوئیدی دارند،کارتینوئیدها بهدلیل اینکه باعث کاهش رادیکال آزاد در بدن میشود از سرطان جلوگیری میکند. سلنیوم موجود در ماهی سالمون از ماهی تن نیز بیشتر است سلنیوم باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود. اما مهمترین ویتامین موجود در ماهی سالمون که از ماهیهای دیگر بیشتر است ویتامین Dاست این ویتامین باعث کاهش عفونتزایی در بدن میشود. اما میزان چربی موجود در ماهی سالمون بسیار بالا است و اگر قرار است رژیم غذایی چربی کمتری دریافت نمایید حواستان به چربی ماهی سالمون باشد.