سوشی اوهیو که با نوعی ماهی به نام هالیبوت تهیه میشود در کشورهای غربی به نام هالییوت سوشی و یا سوشی اوهیو خوانده میشود. دلیل این اختلاف نیز به الفبای ژاپنی( روماجی) بر میگردد. در الفبای ژاپنی وقتی هالیبوت نوشته میشود، کلمهی نوشته شده در زبان انگلیسی O HI YO U خوانده میشود.(نوع الفبای ژاپنی که به شکل عمودی نوشته میشود زمانی که یک ژاپنی هالیبوت را مینویسد تلفظ آن در زبان انگلیسی اوهیو میشود حال آنکه ژاپنیها به ماهی هالیبوت اوهیو نمیگویند.)
هالیبوت که در ایران به لوزی ماهی معروف است یک ماهی اقیانوسی است و معمولاً در اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام این نوع ماهی یافت میشود. بهترین زمان شکار این ماهی فصل پاییز و زمستان است. این ماهی در این دو فصل چربی زیادتری در قسمت پایینی شکم دارد. یک اشتباه دیگر در این سوشی وجود دارد که در بسیاری از منوها به سوشی اوهیو سوشی هیرامه نیز میگویند حال آنکه این دو ماهی هر چند به یک شکل هستند اما نوع گوشت ماهی هیرامه چربتر و لزجتر از ماهی اوهیو است. برش ماهی هیرامه نیز بسیار کوچک خواهد بود و زمانی که قصد بالا بردن برنج در سوشی هیرامه است باید دو تکه ماهی روی برنج قرار گیرد.
ارزش غذاییهمهی غذاهای دریایی بدون استثنا منبع ویتامین امگا 3 هستند امگا3 یک ریز مغذی برای جلوگیری از التهاب است. برای درمان کبد چرب و جلوگیری از التهاب عروق قلبی بسیار توصیه شده است. نکتهی جالب دربارهی ماهی هالیبوت آن است که مصرف 160 گرم از این ماهی میتواند همهی ریزمغذیهای مورد نیاز بدن شما را تامین نماید. ماهی هالیبوت منبع خوبی برای سلنیوم است سلنیوم یک آنتیاکسیدان است که برای جلوگیری از التهاب در بدن بسیار مفید عمل میکند.