قبل از اینکه درباره دامپلینگ گوشت و سبزیجات بنویسیم لازم است درباره کلمه دامپلینگ توضیحاتی بدهیم. معنی کلمه دامپلینگ دربرگردان به فارسی به معنای (کوفته) است و در کتاب (دایره المعارف بریتانیکا)، برای لغت دامپلینگ اینگونه توضیح داده شده است.
(به مقدار کمی از خمیر که به دور میوه، سبزیجات و یا گوشت پیچیده میشود و در آب و یا سوپ پخته میشود، دامپلینگ گفته میشود).
گستره غذایی دامپلینگ در تمام جهان دیده میشود. اما این تنوع در همهجا با نام دامپلینگ شناخته نمیشود در کشور ایران دامپلینگ معادل دلمه و کوفته است در ترکیه: بوراک در لبنان: سمبوسه و در کشور روسیه: پیراشکی و در کشورهای دیگر مواد دیگر که نیاز به تحقیق مفصلتری دارد. بیشترین نوع دامپلینگ در شرق آسیا دیده میشود چین، ژاپن، اندونزی ، فیلیپین و کشورهای دیگر شرق آسیا، که دامپلینگ را به شیوههای مختلف آماده میکنند. (دامپلینگ میوه) یکی از محبوبترین دسرها در کشور آمریکا است.
ارزش غذاییگوشت قرمز حاوی پروتئین و اسید آمینه است هر انسان برای سلامتی و تامین مواد مورد نیاز بدن خود باید روزانه 30 گرم گوشت پخته مصرف نماید. علاوه بر پروتئین میتوان از ریزمغذیهایی چون آهن و روی هم نام برد که برای سلامتی بدن بسیار لازم است و بدن باید آنها را جذب نماید. اما مصرف زیاد گوشت باعث بیماریهای قلبی و کلسترول میشود اصولاً گوشت چرخ کرده از چربی بیشتری نسبت به گوشت خام برخوردار است. برای همین اگر چاق هستید و دچار چربی خون هستید بهتر است میزان گوشت را در دامپلینگ گوشت و سیبزیجات کاهش دهید.