close modal

این‌ روزها ژله روی همه‌ی میز‌های غذا یافت می‌شود دیگر کسی با اسم ژله ناآشنا نیست. نام دسر با ژله عجین شده است و در هر مهمانی شما یک بشقاب ژله پیدا خواهید کرد. برای تهیه‌ی ژله شما مهارت خاصی نیاز ندارید و می‌توانید چشم‌بسته ژله تهیه نمایید. زمان آماده‌سازی ژله 20 دقیقه و آماده‌سازی نهایی برای سرو ژله روی میز تا 5 ساعت نیز طول می‌کشد. در تهیه‌ی ژله شما نیاز به تجهیزات اضافه ندارید و تنها یک شیرجوش، یک قالب فرم‌دهی و گاز و یخچال که در هر آشپزخانه‌ای یافت می‌شود برای تهیه‌ی ژله کافی است. ژله دسری همه‌پسند است و کودکان بیشتر از بقیه‌ی افراد ژله میل می‌نمایند.

آماده‌سازی و پخت

مواد اولیه

مواد لازم
میزان
توضیحات
پودر ژلاتین
یک قاشق چای‌خوری

آب سرد 
به مقدار کافی 

آب میوهیک لیوانهیچ محدودیتی در انتخاب آب‌میوه ندارید


در حال حاضر ژله‌ها بسته‌بندی شده و آماده در تمام دنیا وجود دارد و دیگر افراد برای تهیه‌ی ژله نیاز به حل‌کردن ژلاتین و مواد اولیه ندارند. تهیه‌ی ژله این روزها بسیار کار آسانی شده است. اما اگر می‌خواهید ژله را به‌‌روش طبیعی تهیه نماییم بهتر است از دستورالعمل زیر پیروی نمایید.

آماده‌سازی

قدم اول

پودر ژلاتین را در آب سرد می‌ریزیم.

قدم دوم

پودر ژلاتین را به روش بن‌‌ماری حل می‌نماییم. در این روش (بن‌ماری) ابتدا پودر ژلاتین را در نصف استکان آب سرد ریخته،کمی صبر میکنیم تا ژلاتین به حالت پفکی تغییر شکل بدهد .بعد ظرف حاوی ژلاتین را ‌روی یک کتری در حال جوش می‌گذاریم و تا حل شدن کامل دانه های ژلاتین صبر میکنیم. به این روش پودر ژلاتین حل شده و شفاف می‌شود.

قدم سوم

بسته به این‌که بخواهیم ژله‌ی ما چه رنگ و چه طعمی داشته باشد، میوه‌ی مورد نظر را انتخاب می‌نماییم .مثلاً آب پرتقال را گرفته و ژلاتین را به مایع اضافه می‌نماییم. به‌این ترتیب ما ژله‌ی پرتقالی خواهیم داشت.

قدم چهارم

ژله را در قالبی که می‌خواهیم ژله به شکل آن دربیاید ریخته و حدوداً چهل دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار می‌دهیم.

قدم ششم

از قالب خارج کرده و به روی میز می‌گذاریم.

روش تهیه‌ی ژله بستنی

برای تهیه ژله بستنی از ژله‌های صنعتی استفاده می‌نماییم.


مواد اولیه
میزان 
توضیحات
ژله
یک بسته
می‌توان چند بسته و چند رنگ مختلف تهیه نمود
بستنی وانیلی
یک لیوان

آب  
یک لیوان


قدم اول

ابتدا باید آب را جوش بیاوریم .

قدم دوم

ژله را در آب جوش حل نموده و به‌خوبی هم می‌‌زنیم. برای بهتر حل‌شدن ژله می‌توان ژله را روی بخار آب و یا روی کتری هم‌ بزنیم.

قدم سوم

بعد از حل شدن ژله، آن را در دمای محیط خنک میکنیم.

قدم چهارم

زمانی که ژله خنک شد مقداری از بستنی را در ژله مخلوط می‌نماییم باید مواظب بود بستنی و ژله هم دما باشند برای همین بهتر است بستنی را قبل از آن‌که بخواهیم به ژله اضافه نماییم از یخچال بیرون بیاوریم تا کمی حالت مایع به خود بگیرد.

قدم پنجم

ژله بستنی را در قالبی که ‌می‌خواهیم ژله در آن ببندد می‌ریزیم.

تکنیک‌های ژله

در بازار قالب‌های متفاوتی برای فر‌م‌دهی ژله وجود دارد. که می‌توان به قالب‌های سیلیکونی، قالب‌های فلزی و قالب‌های پلاستیکی اشاره نمود.

.