پاناکوتا یک دسر قالبی است و آشپزی این دسر در سطح ساده و آسان قرار دارد و میتوان با هزینه کمی یک دسر پاناکوتای خوشمزه را تهیه نمود. مدت زمان آمادهسازی اولیه این دسر 30 دقیقه و زمان نهایی آن 20 دقیقه است که در مجموع 50 دقیقه زمان برای آمادهکردن دسر پاناکوتا لازم است. معمولاً پاناکوتا در مهمانیها و مراسم خاص سرو میشود. هر چند از این دسر بهعنوان یک میانوعده نیز استفاده میشود. پاناکوتای شکلاتی و توتفرنگی بین کودکان طرفدار زیادی دارد و اگر خواستید در مجالس جشن تولد پاناکوتا را سرو کنید یکی از دو نوع گفته شده را ارائه دهید. دسر پاناکوتا یک دسر پودینگ است که امکان قالبپذیری متفاوت را دارد و میتواند در قالبهای متفاوت، کوچک و بزرگ تهیه شود. دسرهای پاناکوتای آماده که در فروشگاهها فروخته میشود مکعبی شکل است که بعضی از آشپزها این دسرها را برش داده و در فرمها وشکلهای مختلف سرو مینمایند.
برای تهیهی دسر پاناکوتا دستورالعملهای مختلفی در سرتاسر دنیا بیان شده است اما اساس و مواد اولیه اصلی همه دستورالعملها یکسان است. در این بخش دستور تهیه دسر پاناکوتای کلاسیک ایتالیایی را برای شما بیان میکنیم.
مواد اولیه
مواد لازم | میزان |
شیر | یک پیمانه |
خامه | یک فنجان |
ژلاتین | یک قاشق غذاخوری |
پودر وانیل | یک قاشق چای خوری |
مرحله 1
شیر و خامه را درون یک قابلمه ریخته و شروع به حرارت دادن مینماییم
مرحله 2
وانیل و شکر را اضافه میکنیم. به آرامی هم میزنیم تا شکر حل شود در این مرحله باید مواظب بود که شیر نجوشد
مرحله 3
بعد از حل شدن شکر قابلمه را از روی حرارت برداشته و ژلاتین را اضافه مینماییم. برای این کار ابتدا ژلاتین را در مقدار کمی آب ریخته و به روش بنماری روی حرارت غیر مستقیم حل مینماییم، تا به حالت مایع دربیاید. توجه داشته باشید حل کردن ژلاتین در آب خیلی داغ و یا در آب بسیار سرد باعث میشود ژلاتین حالت دانه دانه به خود بگیرد و زمان خوردن پاناکوتا ذرات ریز در دهان حس شود.
مرحله 4
بعد از اضافه شدن ژلاتین، مخلوط را در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود. بعضی از دستورالعملها توصیه به همزدن کرم ترکیب شده قبل از خنک شدن کردهاند و در بعضی دیگر توصیه شده است در زمانی که مخلوط در حال خنک شدن است چند بار آن را هم بزنیم.
مرحله 5
بعد از خنک شدن دسر را در قالبهای از قبل آماده شده بریزید و برای 3 ساعت آن را در یخچال بگذارید.