close modal

دامپلینگ یک نوع از خوراکی‌هاست که بر پایه‌ی خمیر تهیه می‌گردد و بسته به سلیقه‌ی فرد داخل خمیر با مواد غذایی مختلف پر می‌شود. دامپلینگ گوشت و سبزیجات نیز همان‌طور که از اسمش پیداست، داخل خمیر از گوشت و سبزیجات پر شده است. آشپزی دامپلینگ گوشت بسیار آسان است و هر کس با مهارت کمی می‌تواند دامپلینگ را تهیه نماید. برای پخت دامپلینگ نیاز به تجهیزات خاصی نیست و هر کس می‌تواند بسته به وسایلی که در خانه دارد دامپلینگ را تهیه نماید. تنها به تخته‌کار وردنه و قابلمه نیاز داریم. دامپلینگ برای جشن‌های تولد و افرادی که در بیرون از خانه کار می‌کنند مناسب است.

آماده‌سازی و پخت دامپلینگ گوشت

مواد لازم داخل دامپلینگ گوشت و سبزیجات برای 4 نفر


مواد
اندازه
گوشت  چرخ‌کرده
400 گرم
زنجبیل پودر شدهیک قاشق چای‌خوری
پیازچه
5 عدد
فلفل دلمه‌ایدو عدد متوسط
نمک
دو قاشق چای‌خوری
قارچ 
پنج عدد
جعفری،گشنیز، ریحان و تره‌ی خرد شدهیک فنجان
سیر
یک حبه
فلفل
یک قاشق چای‌خوری
هویج
دو عدد
روغن زیتون
دو قاشق غذاخوری


قدم اول

ابتدا تمام سبزیجات را به تکه‌های ریز خرد می‌نماییم. سپس مواد خرد شده را با گوشت در یک ظرف بزرگ ترکیب می‌نماییم و شروع به ورز دادن می‌کنیم.

قدم دوم

مایه‌ی دامپلینگ را تفت می‌دهیم دقت شود که مواد به ‌خوبی پخته شود.

مواد لازم برای خمیر دامپلینگ


مواد لازم
اندازه
آرد
3 فنجان
آب
1 فنجان
نمک
یک قاشق چای‌خوری
پکینگ پودر
یک قاشق چای‌خوری
روغن زیتون
2 قاشق سوپ‌خوری


ابتدا آرد و آب را مخلوط می‌نماییم. سپس پکینگ پودر، نمک و روغن را اضافه می‌نماییم. با استفاده از (هم‌زن) مواد را مخلوط می‌کنیم بعد از مخلوط شدن، خمیر را به خوبی ورز داده تا خمیر به دست نچسبد.

خمیر را با وردنه صاف کرده و به صورت گرد برش می‌دهیم می‌توان از یک فنجان که دهانه‌ی بزرگ داشته باشد و یا یک لیوان برای گرد برش‌دادن استفاده نمود.

دست‌پیچ کردن

زمانی که گوشت و سبزیجات آماده شد و برش خمیر تمام گردید. زمان آن رسیده است که مواد را داخل خمیر بپیچانیم. برای این کار باید ظرافت به خرج داد

یک عدد خمیر را برداشته و روی تخته‌کار قرار می‌دهیم.

با یک قاشق چوبی آن مقدار که بتوان لبه‌های خمیر را به هم رساند مواد داخل خمیر می‌گذاریم

حال با یک برس کوچک لبه‌های خمیر را با آب ولرم و یا سفیده‌ی تخم‌مرغ مرطوب کرده و لبه ها را صاف به هم می‌چسبانیم می‌توانیم از انگشتان دست نیز استفاده کرد.

دست‌پیچ کردن دامپلینگ به شکل‌های مختلفی است

لبه‌های دامپلینگ را با دو انگشت به هم نزدیک می‌نماییم و صاف به یکدیگر می‌چسبانیم.

لبه‌های به هم چسبیده را با انگشتان دست موج می‌دهیم

لبه‌ها را با نوک تمام انگشتان به سمت بالا بکشید. زمانی که دامپلینگ فرم یک انار به خود گرفت لبه‌های بالایی را حول یک نقطه روی هم بپیچانید.

پختن دامپلینگ

برای پختن دامپلینگ سه روش مختلف وجود دارد که می ‌توان از هر کدام بسته به سلیقه‌ی فرد دامپلینگ را به یک روش طبخ نمود .

سرخ کردن

دامپلینگ را در روغنی که از قبل داغ شده است تفت می‌دهیم زمانی که خمیر تفت داده شد. یک لیوان آب درون تابه ریخته و ده دقیقه دامپلینگ را میپزیم

بخار‌پز کردن

اگر ظروف بخارپز در منزل دارید که دامپلینگ را داخل آن بگذارید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا مواد به خوبی بخارپز شوند. اگر در منزل بخارپز موجود نیست یک قابلمه برداشته آب داخل آن ریخته وبگذارید آب جوش بیاید. سپس دامپلینگ‌ها را داخل یک ظرف دیگر قرار دهید و در دهانه قابلمه بگذارید تا بخار‌پز شوند

آب‌پز نمودن

یکی از روش‌هایی که برای پختن دامپلینگ گوشت استفاده می‌شود آب‌پز کردن دامپلینگ است. برای این کار ابتدا آب را جوش می‌آوریم و بعد دامپلینگ‌ها را یکی یکی به گونه‌ای که به‌هم نچسبند داخل آب قرار می‌دهیم. یک‌بار به آرامی با یک قاشق چوبی مواد داخل قابلمه را به‌هم زده تا مطمئن شویم دامپلینگ‌ها به هم نچسبیده‌اند. بعد از یک یا دو دقیقه یک لیوان آب سرد به قابلمه اضافه می‌نماییم و صبر می‌کنیم تا یک‌بار دیگر مواد جوشیده شوند. سپس مجدداً یک لیوان دیگر آب سرد به آن اضافه می‌کنیم، تا مجدداً جوش بیاید. یکی از دامپلینگ‌ها را برداشته، امتحان می‌کنیم. اگر هنوز به خوبی پخته نشده است یک لیوان دیگر آب اضافه می‌کنیم و دوباره صبر می‌کنیم تا دامپلینگ‌ها کاملاً پخته شود.

.