close modal

ماهی‌‌های مر کب در سراسر جهان خورده می‌شود زیرا این ماهی در تمام دریاهای آزاد جهان سکونت دارد. آن‌ها غذای مورد علاقه‌ی تمام ماهی‌های بزرگ مثل نهنگ و کوسه هستند هر چند انسان نیز این ماهی را شکار می‌کند اما همانند جانوران آب‌زی در کاهش جمعیت این ماهی‌ها در جهان نقش ندارند. ایکا واژه‌ای است که در ژاپن به ماهی مرکب اطلاق می‌شود.از ایکا برای خوردن سوشی استفاده می‌شود. در آشپزی قدیمی ژاپن، از بدن ایکا برای تهیه‌ی سوشی استفاده می‌شد اما امروزه از پاهای ماهی مرکب نیز در تهیه‌ی غذایی به نام IKA GESO استفاده می‌شود. ماهی مرکب عطر و طعم شیرینی دارد و در دهان به راحتی جویده می‌شود. یکی از دلایلی که سوشی ایکا در ژاپن زیاد خورده می‌شود ارزان بودن ایکا است. زمان خوردن این سوشی از اوایل زمستان تا اواسط فصل بهار است. که بیشترین شکار در این فصل‌ها صورت می‌گیرد.

ارزش غذایی

این‌که آمریکایی‌ها اعتقاد دارند راز سلامت و طول عمر ژاپنی‌ها در خوردن سوشی است پر بیراهه نگفته‌اند کافی است به مواد مغذی که در ایکا وجود دارد نگاهی بیاندازید 50 گرم از ماهی مرکب سرشار از ویتامین B12 است. فسفر، کلسیم، ریبوفلاوین، منیزیم، روی، آهن و و ویتامین B6 از دیگر مواد مغذی در این سوشی است. ماهی مرکب تقریباً 63 درصد سلنیوم دارد، یک نوع آنتی‌اکسیدان که به تسکین علائم آرتریت قلبی کمک می‌کند هم‌چنین خوردن این سوشی به کاهش علائم میگرن کمک کرده و سطح قند خون را پایین می‌آورد.

.