فردی که آشپزی کلم پلو را انجام میدهد حتماً باید در مرحلهی اول بتواند پخت برنج را فرا گیرد. پخت برنج در آشپزی یکی از سادهترین آشپزیها است برای همین میتوان ادعا داشت پخت کلم پلو کار بسیار سادهای است. کلم پلو را میتوان در مهمانیهای رسمی سرو کرد اما این غذا شاید به ذائقهی همه خوش نیاید(به دلیل وجود کلم) برای همین در بیشتر اوقات کلم پلو در مهمانیهای رسمی به عنوان غذای دوم روی میز غذا قرار میگیرد اما برای سرو کردن در مهمانیهای خانگی و خودمانی این پلو یک غذای بسیار خوشمزه است. برای پخت کلم پلو نیاز به یک قابلمه، آبکش، تابه و تختهکار است. مدت زمان آمادهسازی کلم پلو 30 دقیقه و مدت زمان پخت آن 40 دقیقه است.
مواد لازم | مقدار |
برنج | 4 پیمانه |
کلم قمری | یک عدد |
گوشت | 400 گرم |
پیاز | دو عدد |
فلفل | یک قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | سه قاشق غذاخوری |
سبزی معطر | 300 گرم |
قدم اول
گوشت را چرخ کنید و با آرد نخودچی ورز دهید.
قدم دوم
کلم را پوست گرفته و به شکل خلال خرد نمایید. پیاز را نیز خلالی کرده و خرد نمایید.
قدم سوم
گوشت ورز داده را به صورت کوفتههای ریز درآورید.
قدم چهارم
کلم خلال شده را همراه با نمک و زردچوبه بپزید. هدف از این کار نرم شدن کلمقمری است.
قدم پنجم
پیاز را در تابهای که از قبل داغ شده است تفت دهید. زمانی که پیاز طلایی شد گوشت قلقلی را نیز اضافه کرده و تفت دهید. زمانی که گوشت کمی پخته شد. مواد را کنار بگذارید.
قدم ششم
کلم را تفت دهید. سبزیهای معطر(گشنیز، ترخون، ریحان،مرزه) را نیز همراه با کلم تفت دهید.
قدم اول
برنج را خوب شسته برای 30 دقیقه برنج را کنار بگذارید.
قدم دوم
برنج را در قابلمهای که تا نیمه آب دارد ریخته و اجازه دهید تا برنج بجوشد زمانی که برنج دو یا سه جوش خورد و برنج کمی پخته شده بود برنج را آبکش نمایید.
قدم سوم
کف قابلمه را روغن ریخته و سیبزمینی بچینید.
قدم چهارم
کمی برنج کف قابلمه ریخته و کلم را به برنج اضافه نمایید. مجدداً کمی برنج ریخته و کلم را اضافه نمایید. در مرحله آخر کوفته قلقلیها را روی برنج چیده و در قابلمه را بگذارید. پنج دقیقه در دمای بالا برنج را بپزید و سپس دمای برنج را کم نمایید تا برنج به خوبی بپزد.