close modal

روس‌ها پیراشکی را در دو اندازه تهیه می‌کنند یک اندازه که به‌عنوان غذای اصلی آن را میل می‌کنند که نوعی ساندویچ است. یک اندازه‌ی دیگر که کوچک است و در کنار سوپ میل می‌شود. نام آن Twinkie است. در ایران، پیراشکی مدل فینگرفود تهیه شده و به عنوان یک میان وعده به روی میز غذا می‌رود. تهیه‌ی پیراشکی در آشپزخانه‌های ایرانی امکان‌پذیر است و برای پخت این غذا نیاز به مهارت ویژه در آشپزی نیست. لوازم مورد نیاز برای تهیه‌ی یک پیراشکی تخته‌کار، وردنه، تابه و فر است. مدت زمان پخت این غذا یک ساعت است. پیراشکی غذایی محبوب برای کودکان است. متاسفانه در سال‌ها‌ی اخیر دکه‌های کوچک و بزرگ در سطح شهر‌ها اقدام به فروش پیراشکی می‌کنند که اکثر آن‌‌ها با اصول بهداشتی تهیه نمی‌شود. برای خرید، پیراشکی را از مراکزی تهیه نمایید که معتبر هستند و اصول بهداشتی توسط آن‌ها رعایت می‌شود.

در ادامه طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ به شما آموزش داده میشود.

آماده‌سازی و پخت پیراشکی مرغ

قدم اول

در یک ظرف کوچک مایه‌ی خمیر، شکر و یک قاشق غذاخوری آرد را با کمی آب ولرم مخلوط نمایید. مواد را چند ثانیه هم بزنید. در ظرف را بسته و ده دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه عمل بیاید.

قدم دوم

تخم‌مرغ را در ظرف دیگری که بزرگ‌تر است بشکنید. در ابتدا دو قاشق چای‌خوری از زرده‌ی تخم‌مرغ برای رومال پیراشکی بردارید. و در ظرفی جداگانه کنار بگذارید. تخم‌مرغ را هم‌زده تا ترکیب سفید رنگی تشکیل شود.

قدم سوم

خمیر مایه‌ی عمل آمده را اضافه کرده و مواد را هم بزنید.

قدم چهارم

آرد را الک کنید و آرام آرام به مایه‌ی خمیر اضافه کنید. زمانی که مخلوط قوام پیدا کرد ریختن آرد را متوقف کرده و کار ورز دادن را شروع کنید.

قدم پنجم

اگر در هنگام ورز دادن هنوز خمیر به دست می‌چسبد کمی دیگر آرد به مواد اضافه کنید.

آماده‌سازی مواد داخل پیراشکی


مواد لازم
مقدار
مایه ‌خمیر
1 قاشق غذاخوری
شکر
یک قاشق چای‌خوری
آرد
4 لیوان
زرده‌ تخم‌مرغ
2 عدد
نمک
یک قاشق چاخوری

قدم اول

مرغ را همراه با زردچوبه و زنجبیل بپزید.

قدم دوم

زمانی که مرغ پخته شد. مرغ را ریش‌ریش کنید

قدم سوم

گوجه را خرد کرده، در تابه تفت دهید. در تابه را گذاشته و صبر کنید تا گوجه بپزد زمانی که گوجه به اصطلاح آب انداخت مرغ ریش‌ریش شده را اضافه کرده و شروع به تفت دادن مرغ نمایید. قارچ و فلفل‌‌دلمه‌‌ای را نیز به ظرف اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید.

بستن پیراشکی

قدم اول

خمیر را به اندازه‌ی یک توپ تنیس برداشته و روی تخته‌کار بگذارید. با وردنه خمیر را باز کرده و مایه‌ی پیراشکی را داخل خمیر بریزید.

قدم دوم

قبل از بستن خمیر مقدار کمی پنیر روی مواد بریزید.

قدم سوم

لبه‌های خمیر را به یکدیگر برسانید. با برس زرده‌ی تخم‌مرغی که کنار گذاشته بودید را روی خمیر رومال نمایید.

قدم چهارم

پیراشکی مرغ و قارچ را داخل فر گذاشته و گرم نمایید.

.