مینی پیتزا سبزیجات بهعنوان یک غذا و در زیر گروه پیتزا دستهبندی میشود. اصولاً آشپزی پیتزا در درجهی نیمهسخت قرار میگیرد. مقدار و اندازهی درست مواد، کار با فر و تهیهی خمیر مناسبِ پیتزا، از نکات سختی است که باید در پخت پیتزا بهدرستی رعایت شود. مدت زمان آمادهسازی این غذا 1 ساعت و مدت زمان پخت آن 30 دقیقه است. مینی پیتزا سبزیجات برای مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی بسیار مناسب است. تجهیزات آشپزخانه که باید در پخت این پیتزا بهکار گرفته شود عبارت است از تختهکار، کارد و فرگاز. در این دستور غذایی آموزش دو نوع تهیهی خمیر پیتزا به همراه پیتزا سبزیجات را مینویسیم.
خمیر پیتزا
مواد لازم | میزان |
خمیر مایه | یک قاشق غذاخوری |
آرد سفید | دو پیمانه |
شکر | یک قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
روغن زیتون | دو قاشق غذاخوری |
قدم اول
خمیرمایه را در یک لیوان آب به روش بنماری حل کرده و صبر کنید تا خمیر مایه تخمیر شود.
قدم دوم
آرد را با یک لیوان آب مخلوط کرده و خمیر مایه را نیز اضافه کنید. و مواد را با یکدیگر هم بزنید.
قدم سوم
نمک و شکر و روغن زیتون را نیز اضافه کرده و خمیر را ورز دهید.
قدم چهارم
تا زمانی که خمیر بهدست نچسبد کار ورز دادن را ادامه دهید اگر خمیر حالت آبکی و شل دارد کمی دیگر آرد به اضافه نمایید.
قدم پنجم
بعد از ورز دادن، روی خمیر را با یک پلاستیک پوشانده و خمیر را در یخچال بگذارید. یک ساعت بعد خمیر برای پیتزا آماده است.
مواد لازم | مقدار |
شیر | یک پیمانه |
آرد | 400 گرم |
روغن | 13 پیمانه |
تخممرغ | یک عدد |
خمیر مایه | یک قاشق غذاخوری |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
قدم اول
شیر را کمی داغ نمایید.
قدم دوم
خمیرمایه را به شیر اضافه کرده و برای ده دقیقه کنار بگذارید یک قاشق غذاخوری شکر در این مرحله به خمیر مایه اضافه نمایید. روی مواد را بپوشانید و برای 15 دقیقه کنار بگذارید.
قدم سوم
بعد از یکربع خمیرمایه، تخممرغ، روغن، نمک و باقیماندهشکر را در یک کاسه ریخته و با همزن مواد را هم بزنید. تا خمیر یکدست حاصل شود.
قدم چهارم
آرد را ابتدا به مواد اضافه کرده و با دست ورز دهید اگر خمیر از چسبندگی خوبی برخوردار بود بهنوعی که بهدست نچسبد دیگر آرد اضافه نکنید اما اگر همچنان مواد بهدست میچسبید آرد اضافه نمایید. کار اضافه کردن آرد را آنقدر ادامه دهید تا خمیر بهدست نچسبد.
قدم پنجم
زمانی که خمیر بهدست نچسبید ده دقیقهی دیگر ورز دادن خمیر را ادامه بدهید.
قدم ششم
روی خمیر را پلاستیک کشیده و برای مدت یک ساعت کنار بگذارید
آمادهسازی مواد روی خمیر
مواد لازم | مقدار |
قارچ | 200 گرم |
ذرت | یک پیمانه |
هویج | 100 گرم |
فلفل دلمهای | 200 گرم |
پیاز | 100 گرم |
کلم بروکلی | یک شاخه |
پنیر پیتزا | 250 گرم |
نمک | یک قاشق چایخوری |
پودر سیر | یک قاشق مرباخوری |
روغن زیتون | یک قاشق غذاخوری |
قدم اول
همهی مواد را شسته و در یک آبکش کنار بگذارید.
قدم دوم
تمام مواد را روی تختهکار خرد نمایید. بهتر است اندازهی مواد بهقدری باشد که روی پیتزا ظاهر زیبایی شکل بگیرد.
قدم دوم
خمیر را که از قبل آماده کردهاید را در قالب پیتزای خود قرار دهید. قبل از آنکه خمیر را در قالب قرار دهید کف قالب را روغنی کنید.
قدم سوم
یک تابه برداشته و پیاز حلقه شده را تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیاید همچنین قارچ را نیز در تابه سرخ نمایید.
قدم چهارم
روی خمیر پیتزا یک لایه سس کچاپ مالیده و روی سس را با پنیر پیتزا بپوشانید.
قدم پنجم
هویج، کلم بروکلی و پیاز را روی پنیر پیتزا چیده و روی آن مجدداً پنیر بریزید.
قدم ششم
قارچ و فلفل دلمهای را روی پنیر پیتزا چیده و پیتزا را داخل فر قرار بدهید ( فر را از قبل باید روشن نمود دمای فر 180درجه سانتیگراد و مدت زمان قرارگیری پیتزا در فر20 دقیقه است)
قدم هفتم
پیتزای شما آماده است برای سرو کردن روی میز قرار دهید.