لوبیا پلو از جمله غذاهایی است که آشپز در پخت آن با کاری آسان و سخت روبرو است، آسان به دلیل ویژگی لوبیاپلو که همه مواد با یکدیگر میکس میشود و نوع پخت برنج زیاد مورد قضاوت قرار نمی گیرد. سخت به دلیل مزه ای که با کم و زیاد شدن چاشنی ها متفاوت میشود و در پخت نهایی محصول تاثیر مستقیم می گذارد. پخت این غذا یک تا دو ساعت زمان می برد. برای پخت این لوبیا پلو شما نیاز به تجهیزات کلاسیک آشپزخانه مثل آبکش، قابلمه و زودپز دارید.
ته دیگ لوبیا پلو بدون شک یکی از جذابترین قسمتهای این غذا است، در روش طبخ فینگر فودی این امکان برای شما فراهم میشود که یک ته دیگ زعفرانی خیلی عالی برای غذای خود درست کنید و راهکاری پیدا کنید که سر میز دعوایی بر سر ته دیگ غذا بین مهمانان پیش نیاید.
همچنین زیبایی یکی از مهمترین ارکان جذب افراد به یک غذا است، با تهیه لوبیا پلوی قالبی میتوانید زیبایی غذای خود را چند برابر کنید و به این ترتیب کدبانویی و سلیقه خود را نشان دهید.
مواد لازم | میزان |
برنج | 4 پیمانه |
لوبیا | 4 پیمانه سرخالی |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
پیاز | 1 عدد |
ماست | 7 قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | 5 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذا خوری |
روغن | به میزان لازم |
زعفران و دارچین | به میزان لازم |
برنجها را با آب ولرم و نمک خیس کنید و 2 ساعت به آن استراحت بدهید. برنجهای مختلف بسته به قدمی یا تازه بودن نیاز به زمانهای مختلفی برای استراحت دارند.
آب برنجها را بگیرید و سپس آنها را داخل قابله آب جوشی که که در حال جوشیدن است بریزید. برنج لوبیا پلو باید کمی زنده باشد تا هنگام پخت شکل و ساختار خود را از دست ندهد، پس دقت کنید برنج بیش از اندازه نپزد.
برنج را آبکش کنید و اجازه دهید کمی دمای آن به محیط نزدیک شود.
زمان آماده کردن مواد داخل لوبیا پلو قالبی است، لوبیاها را داخل قابلمه به همراه کمی آب، نمک، فلفل، پیاز داغ، زردچوبه و رب گوجه فرنگی بپذیرد و اجازه دهید سس آن غلیظ شده و خوب بپزد.
بعد از اینکه کامل پخت کمی زعفران و دارچین به آن بزنید.
گوشت چرخ کردهها را با نمک، فلفل و کمی پیاز رنده شده ترکیب کنید تا یکدست شود، بعد آنها را به شکل کوفتههای کوچک در آورید و در روغن سرخ کنید. دو سوم از گوشتهای سرخ شده را داخل ترکیب لوبیا بریزید و بقیه را برای تزئین نگه دارید.
ماست و روغن و کمی زعفران را به همراه نمک و فلفل ترکیب کنید و تخم مرغها را به ترکیب اضافه کنید. چند قاشق برنج در حدی که کف قالب شما را بپوشاند را با چند قاشق از ترکیب ماست مخلوط کنید و کنار بگذارید.
باقی مخلوط ماست، روغن و زعفران را با برنج آبکش شده و لوبیاهای پخته که بیشتر آب آن تبخیر شده ترکیب کنید تا یک دست شوند.
کف قالب خود را با روغن چرب کنید و برنج زعفرانی و ماست را به اندازه یک لایه کوچک ته ظرف بریزید.
ترکیب لوبیا و برنج را داخل قالب بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا هوای قالب خارج شده و برنج شکل قالب را به خود بگیرد.
برنج را داخل فر 180 درجه سانتیگراد، به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا خوب بپزد.
لوبیا پلو مجلسی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی دمای آن پایین بیاید.
لوبیا پلو (برنج قالبی) شما آماده است، فقط کافی است به آرامی آن را از قالب خارج کنید و با گوشت قلقلی، برنج زعفرانی و ماست چکیده تزئین کنید.