فرنی در تمام جهان طرفداران خود را دارد و بهعنوان یک دسر شناخته میشود. فرنی احتمالاً یک غذای هندی است. که برای آشپزی این غذا نیاز نیست مهارت زیادی در آشپزی داشته باشید. زمان آمادهسازی این غذا 20 دقیقه بوده و زمان پخت آن 10 دقیقه است. این غذا مناسب برای کودکان است بزرگسالانی که بهدنبال یک غذای کم کالری هستند این غذا برایشان مناسب است. شما برای پخت فرنی یک آشپزخانه با وسایل کاملاً ابتدایی میخواهید یک کاسه، شیرجوش، قابلمه و یک قاشق چوبی در کنار یک گاز تنها تجهیزات مورد نیاز شما است.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار | توضیحات |
شیر | دو لیوان | شیر پرچرب باشد |
آرد برنج | یک قاشق غذاخوری | |
شکر | سه قاشق سوپ خوری | |
پودر هل | یک چهارم قاشق چای خوری |
قدم اول مخلوط کردن
ابتدا دو لیوان شیر را درون قابلمه ریخته، و بعد آرد برنج را اضافه میکنیم. مواد را با همزن مخلوط میکنیم. آنقدر مخلوط کردن را ادامه داده تا آرد برنج در شیر حل شود. بعد از حل شدن آرد برنج، شکر را اضافه نموده، همزده تا شکر نیز حل شود.
مرحلهی اول : حرارت دادن
بعد از حلشدن مواد در شیر، ترکیب را روی گاز قرار داده تا حرارت داده شود. در زمان حرارت دادن آب را نیز به مواد اضافه مینماییم. مدام مواد داخل قابلمه را هم میزنیم این کار را آنقدر ادامه میدهیم تا ترکیب ما قوام بگیرد. اینکه غلظت چه مقدار باید باشد بستگی به خود شما دارد که چگونه بخواهید فرنی را میل نمایید .
مرحله دوم: خنک سازی
بعد از رسیدن فرنی به غلظت مورد نظر، گاز را خاموش نموده و فرنی را در دمای اتاق قرار میدهیم تا خنک شود.
نکته: این امکان وجود دارد که فرنی آب بیاندازد برای همین بعد از اینکه فرنی خنک شد آن را در یخچال قرار دهید.
دستورالعمل دیگری نیز برای تهیهی فرنی وجود دارد که بسیاری از افراد با این روش فرنی را تهیه مینمایند و آن روش تهیهی فرنی با نشاسته است.
در این دستورالعمل مواد مانند فرنی با آرد برنج است فقط نشاسته با آرد برنج جایگزین میشود.
قدم اول
شیر سرد را داخل قابلمه ریخته و نشاسته را به آن اضافه مینماییم و مواد را هم زده تا نشاسته در شیر حل شود.
قدم دوم
بعد از حل نمودن نشاسته در شیر، مواد را روی گاز با حرارت کم داغ نموده، در زمان حرارت دادن همچنان مواد را هم میزنیم تا نشاسته در شیر گلوله گلوله نشود.
نکته: در زمانی که برای تهیهی فرنی از ترکیب شیر و نشاسته استفاده میکنید. فرنی زودتر به خود قوام میگیرد و غلیظ میشود برای همین در زمان استفاده از نشاسته ،یک لحظه نیز نباید از همزدن دست کشید.
مرحلهی خنک کردن
مدت زمان خنک شدن فرنی در ترکیب شیر و نشاسته کمتر از شیر و آرد برنج است برای همین برای اینکه فرنی آب نیاندازد زودتر باید در یخچال گذاشت.