سوشی کاپاماکی یک سوشی گیاهی است که تهیهی آن بسیار ساده است و به افرادی که قصد دارند روش تهیهی سوشی را یاد بگیرند توصیه میشود سوشی را با سوشی کاپاماکی یاد بگیرند زمان آمادهسازی این سوشی یک ساعت و رول و برش این سوشی پنج دقیقه زمان میبرد. در کشور ژاپن سوشی کاپاماکی برای کودکان تهیه میشود و از اولین سوشیهایی است که به کودکان داده میشود زیرا کودکان هنوز توانایی خوردن ماهی خام را ندارند. سوشی کاپاماکی در خارج از ژاپن، بسیار پرطرفدار است و در بسیاری از رستورانهای غربی این سوشی از پرفروشترین سوشیها هستند تجهیزات آشپزخانهای این سوشی قابلمه، کاسهی چوبی و تختهکاراست. این سوشی برای دورهمیهای خانوادگی و مهمانیهای کودکانه مناسب است.
ما در این دستور العمل دو نوع سوشی خیار را مینویسیم
مواد لازم | مقدار |
خیار | 2 عدد |
جلبک نوری | 4 عدد |
برنج ژاپنی | 6 پیمانه |
قدم اول
برنج ژاپنی دانه کوتاه است. اگر برنج ژاپنی در دسترس نیست از برنج ایرانی دانهریز استفاده کنید. در قدم اول برنج را چند مرتبه بشورید زمانی که آب برنج شفاف شد برنج را آبکش کرده و 30 دقیقه استراحت بدهید.
قدم دوم
برنج را در قابلمه ریخته و اجازه بدهید آب برنج جوش بیاید زمانی که برنج جوش خورد در قابلمه را گذاشته و حرارت را کم کنید. 10 تا 20دقیقه صبر کنید تا برنج بپزد.
قدم سوم
برنج را درون یک کاسهی چوبی ریخته و سرکهی برنج را به برنج اضافه نمایید. زمانی که سرکهی برنج را به برنج اضافه میکنید با یک قاشق چوبی برنج را هم زده تا سرکه خورد برنج برود. این کار را باید با نوک قاشق انجام داد و به شکلی انجام داد که برنج له نشود.
قدم چهارم
حصیر سوشی را پهن کرده و جلبک نوری را روی آن بگذارید.
قدم پنجم
برنج را با دست روی جلبک پهن نمایید.
قدم ششم
خیار را پوست گرفته و نوارهای طولی باریک از خیار جدا نمایید.
قدم هفتم
خیار را میان سوشی بگذارید به شکلی تمام مرکز سوشی با یک برش خیار پر شود.
قدم هشتم
نوک انگشتان شست را زیر حصیر بگذارید و انگشتان دیگر را روی خیاری که در مرکز جلبک است بگذارید لبهی جلبک را به پشت خیار بچسبانید اکنون نیمی از جلبک روی هم رول شده است اما قسمت بالای جلبک آزاد است.
قدم نهم
انگشتان خود را خیس کرده و لبهی دیگر جلبک را که آزاد است، مرطوب نمایید. مجدداً حصیر را بلند کرده و این بار قسمتی که رول شده است را روی قسمت بالایی رول نمایید. برای این کار لبههای حصیر را به هم برسانید.
قدم دهم
سوشی را روی یک تخته کار گذاشته و با کارد تیز سوشی را برش دهید.
قدم اول
اصولاً ماکی همان سوشی است اما بین ماکی و سوشی یک تفاوت وجود دارد. در هر نوع از سوشی که کلمهی ماکی در انتهای آن کلمه بنشیند به این معنا است که در آن نوع از سوشی جلبک برای رول کردن سوشی بهکار گرفته نمیشود و سوشی با مواد دیگر رول میشود در کاپاماکی سوشی بهوسیلهی پوست خیار و یا خود خیار رول تهیه میشود.
خیار را خوب بشویید.
قدم دوم
خیار را پوست کنده و دو سر خیار را جدا نمایید.
قدم سوم
لبهیکارد را روی خیار گذاشته و همانند آنکه سیب پوست میگیرید لایهی بیرونی خیار را از مغز داخل خیار جدا نمایید.
قدم چهارم
لایهی خیار را روی حصیر گذاشته و یک فیلهی ماهی، میتوانید سالمون انتخاب نمایید روی خیار بگذارید و با کمک حصیر خیار را رول نمایید.
با یک کارد تیزسوشی را برش دهید.
با یک کارد تیز سوشی را برش دهید