در ژاپن آشپزهایی که سوشی ماگورو تهیه میکنند هر روز برای خرید فیلهی تن به بندرگاه میروند و با دیدن ماهیها بهترین نوع ماهی را خریداری میکنند این ماهی در یک مزایده به فروش میرسد و فردی که بیشترین پول را بدهد ماهی متعلق به او است. بازاریابان تبلیغ ماهی خریداری شده را انجام میدهند و مردم برای خوردن سوشی به آن رستوران میروند. آشپزان سوشی ماگورو باید بتوانند با مهارت فیلههای ماهی تن را جدا نمایند و در سوشی استفاده کنند. برای همین سوشی ماگورو بیشتر در نحوهی شکلدهی به برش فیلهی تن خلاصه میشود. آشپزان سوشی ماگورو معمولاً ده سال آموزش صحیح درست کردن این سوشی را میبینند. این سوشی بسیار گران است و یک سوشی چهار برشه از این سوشی اگر با فیلهی کوتورو تهیه شده باشد تا 40 دلار باید هزینه پرداخت شود که حتی در کشورهای متمول نیز گران قیمت است. در ایران ماهی تن به ماهی هوور معروف است و معمولاً در هنگام برش تمام قسمتهای این ماهی باه هم برش داده میشود.
روش
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
فیلهی تن آکامی | 200 گرم |
برنج ژاپنی | 2 پیمانه |
سرکهی برنج | یک قاشق غذاخوری |
سس سویا | نصف لیوان |
قدم اول
در چند مرحله برنج را بشورید. شستن برنج را با دست انجام دهید به آرامی برنج را در آب هم بزنید. زمانی که آب کدر شد آب را خالی کرده و مجدداً این کار را انجام دهید. سه تا 5 مرتبه این کار را انجام دهید. زمانی که آب شفاف باقی ماند و نشاستهی برنج تمام شد، آب برنج را خالی کرده، مجدداَ به برنج آب اضافه کرده و برای 30 دقیقه ظرف برنج را کنار بگذارید.
قدم دوم
برنج را برای ده دقیقه در حرارت بالا قرار دهید تا برنج بجوشد. زمانی که آب برنج به جوش آمد حرارت را پایین آورده و ده تا بیست دقیقهی دیگر اجازه دهید برنج بپزد.
قدم سوم
در زمانی که برنج در حال پخت است سرکهی برنج را تهیه نمایید.
سرکهی برنج که در سوشی استفاده میشود از تخمیر برنج به دست میآید. این سرکه مزهی ملایم و نسبتاً شیرینی دارد و معمولاً در سوپرمارکتها پیدا میشود. اما اگر به این سرکه دسترسی نداشتید، میتوانید از ترکیب سرکهی سفیدآب و شکر استفاده کرد. سرکه را با آب و شکر مخلوط کنید تا سرکهای هم طعم سرکهی برنج به دست بیاید. برای استفاده سرکه در برنج باید سرکه گرم شود سرکه را در شیرجوش ریخته و با کمی شکر و نمک گرم نمایید.
قدم چهارم
برنج پخته شده را در کاسهی چوبی ریخته و سرکهی برنج را اضافه نمایید.
قدم پنجم
در زمان اضافه کردن سرکهی برنج به برنج با یک دست برنج را همزده و با دست دیگر با یک بادبزن حصیری برنج را خنک نمایید.
قدم ششم
بعد از اینکه برنج و سرکه با هم میکس شد برنج ژاپنی برای استفاده در سوشی آماده است.
معمولاً فیلهی تن آبی بهشکل بستهبندی وجود دارد. فیلهای تن رنگی قرمز مانند رنگ گوشت دارد. برای سوشی ماگورو هم میتوان سوشی را به شکل نیگیری و هم بهشکل ماکی سرو میشود در این دستور آشپزی روش سرو ماکی ماگورو آموزش داده میشود.
قدم اول
حصیر سوشی ( در صورت نبودن حصیر از حوله استفاده شود) را پهن نمایید.
قدم دوم
جلبک نوری را روی حصیر پهن کنید اگر قصد دارید تعداد بیشتری سوشی داشته باشید حصیر را از روی خط طولی به دو قسمت تقسیم کنید.
قدم سوم
دست خود را در یک ظرف آب سرد فرو کرده و مرطوب کنید. خیسی اضافهی دست را بگیرید
قدم چهارم
یک مشت برنج از ظرف برداشته و روی حصیر پهن کنید گسترده کردن برنج روی جلبک بوسیلهی نوک انگشتان صورت گیرد. بالای جلبک را خالی به اندازهی 1.5 سانت خالی بگذارید.
قدم پنجم
میانهی برنج را با پودر واسابی و یا با پودر خردل متراکم نمایید.
قدم ششم
تکهای از فیلهی تن را به پهنای یک بند انگشت برش دهید و روی جلبک قرار دهید. اگر فیلهی تن به اندازهی کافی بزرگ نسیت دو تکه از فیله را روی جلبک بگذارید.
قدم ششم
یک تکه خیار یا آواکادو به موازات فیله تن درکنار هم بگذارید.
قدم هفتم
لبهی حصیر را با انگشتان شست بلند کرده انگشتان سبابه را کنار خیار قرار دهید و آرام جلبک را در جایی که خیار قرار دارد رول نمایید. کمی لبهها را فشار دهید
قدم هشتم
احتمال دارد لبهها روی هم قرار نگرفته باشد و لبهی بالایی جلبک جایی که با برنج پر نکردیم خالی مانده است. دستتان را مرطوب کنید لبهی جلبک را خیس کنید و این بار نیز جلبک را رول نمایید. زمانی که جلبک را رول نمودید کمی حصیر را به سمت جلو حرکت دهید.
قدم نهم
رول سوشی آماده شده است
قدم دهم
کارد تیز برداشته و از وسط رول سوشی را برش بزنید. هر قسمت را نیز مجددا از وسط برش بزنید.
سوشی آماده است