close modal

سوشی هالیبوت یا اوهیو به‌دلیل مزه‌ی لطیف (نه تلخ است و نه تند ) سفارش داده می‌شود. در رستوران‌های ژاپنی از گوشت باله‌ی پشتی ماهی برای سوشی اوهیو استفاده می‌شود. که به این قسمت از گوشت ماهی Engawa گفته می‌شود. که به معنای یک قسمت باریک و یا راهرو است گفته می‌شود. سوشی اوهیو معمولا به شکل نیگیری سرو می‌شود البته سرو به شکل اوزی‌شی نیز معمول است. اصولاً تهیه‌ی سوشی به شکل نگیری کار بسیار سختی است و باید مهارت قابل توجهی داشت. حتی اگر قرار است سوشی به شکل نگیری نیز سرو نشود سوشی یک غذای کاملاً مهارتی است و باید برای پخت سوشی مهارت کافی داشت معمولاً افرادی که در رستوران‌های ژاپنی آشپز سوشی هستند سالها به این کار مشغول می‌شوند تا بتوانند یک سوشی تهیه نمایند. مساله‌ی دیگری که در سوشی باید به آن توجه داشت وسایل خاص آشپزخانه‌ای است که برای پخت سوشی نیاز است. کارد بسیار تیز که معمولاً در بسیاری از آشپزخانه‌ها یافت نمی‌شود، حصیر، کاسه‌ی چوبی از این نوع مصالح هستند. آماده‌سازی و پخت سوشی اوهیو معمولاً یک تا دو ساعت زمان نیاز دارد. این سوشی برای افرادی که قصد دارند به تازگی مزه‌ی سوشی را امتحان کنند توصیه می‌شود.

آماده‌سازی و پخت سوشی اوهیو

مواد لازم


مواد لازم
مقدار
فیله‌ی ماهی اوهیولوزی ماهی
300 گرم
برنج
4 پیمانه
جلبک نوری
5 عدد
خیار
2 عدد
سرکه‌ی برنج
دو قاشق غذاخوری
نمک
یک قاشق چای‌خوری
شکر
یک قاشق چای‌خوری


قدم اول

اگر از ماهی کامل لوزی ماهی استفاده می‌کنید در قدم اول ماهی را پاک کرده و فیله‌ی آن را جدا نمایید. در رستوران‌های سوشی برای گرفتن فیله‌ی سوشی روش‌های زیادی وجود دارد در یکی از این روش‌ها با یک کارد بسیار تیز ابتدا دور تا دور ماهی را برش دهید به شکلی که پوست ماهی اتصالی با بدن ماهی نداشته باشد. زمانی که دورتادور ماهی برش داده شد. لبه‌ی کارد را از پهنای ماهی وارد کرده و به آرامی به سمت جلو حرکت دهید به شکلی که ماهی به طور کامل از استخوان ماهی جدا شود. باید دقت شود در زمان جدا سازی ماهی از استخوان گوشت ماهی برش داده نشود.

قدم دوم

گوشت ماهی را از پوست جدا کنید. با نوک کارد قسمتی از گوشت را برش داده و همانند قسمت قبل کمی از گوشت را بلند کرده و آرام آرام گوشت را از پوست جدا سازید.

پخت برنج

قدم اول

برای پخت برنج سوشی ابتدا برنج را بشویید. شستن برنج باید چهار یا پنج بار انجام شود. زمانی که برنج را با دست زیر و رو کردید و آب تیره نشد و شفاف باقی ماند. در آن وقت شستن برنج باید تمام شود.

قدم دوم

برنج را بپزید پخت برنج ژاپنی مانند برنج دم‌پخت ایرانی است. بعد از این‌که آب برنج جوش آمد، حرارت را کم کرده و یک‌ربع زمان بدهید تا برنج پخته شود برنج باید شفته شود.

قدم سوم

زمانی که برنج در حال پخت است. در یک شیرجوش سرکه‌ی برنج را با نمک و شکر مخلوط کرده و بجوشانید

قدم چهارم

برنج که پخته شد. در یک کاسه‌ی غیر فلزی چوبی و یا پلاستیکی برنج را با سرکه‌ی برنج مخلوط نمایید. آرام آرام سرکه را به برنج اضافه کرده و با یک قاشق چوبی برنج را مخلوط کنید برنج نباید حالت خمیری بگیرد.

بعد از پخت برنج و برش ماهی باید سوشی را تهیه کرد.

سرو کردن

سوشی هالیبوت و یا اوهیو به شکل نیگیری سرو می‌شود برای این موضوع بهتر است سوشی به شکل نیگیری سرو شود.

در قدم اول دستان خود را مرطوب نمایید. برای این‌که گرمای دست شما به مواد سوشی وارد نشود دستان باید در آب سرد قرار گیرد. هم‌چنین انگشتان دستی که برنج روی آن قرار می‌گیرد مرطوب نگه داشته شود تا برنج به دست نچسبد.

ابتدا برنج را در کف دست راست خود گلوله نمایید. زمانی که برنج متراکم شد و بافت منسجمی گرفت برنج را به دست مقابل بدهید.

دست چپ را گود کرده وبرنج را در قسمت گودی انگشتان قرار دهید. درست در محل اتصال انگشتان با کف دست برنج را در آن قسمت قرار دهید.



دو انگشت اشاره و میانی دست راست را روی برنج قرار دهید و برنج را فشار دهید برنج باید به شکل یک مستطیل که ضلع‌های کناری‌اش منحنی شده اند در بیاید.



هنگامی که برنج شکل گرفت یک برش از ماهی را روی برنج قرار داده و مجدد با دو انگشت ماهی را روی برنج با فشار کم فیکس نمایید.



نیگیری سوشی شما آماده است. البته باید اذعان کرد که روش تهیه‌ی نیگیری کمی پیچیده‌تر و سخت‌تر است. که ما برای درک بهتر روش نیگیری را به شکل ساده‌تر نوشتیم.

.