در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان سمبوسه بهعنوان غذای اصلی شناخته میشود در کشور ایران سمبوسه یک خوراکی میانوعده شناخته میشود و اکثر افراد این غذا را به عنوان یک عصرانه میل میکنند. سمبوسه بیشتر یک غذای خیابانی است و افراد زیادی این غذا را در کنار خیابان میل میکنند. آشپزی سمبوسه بسیار کار راحتی است و نیار به مهارت خاصی نیست شما میتوانید این غذا را بهراحتی در آشپزخانهی خود تهیه نمایید. کافی است یک تابهی بزرگ و چند ظرف برای خرد کردن مواد داخل سمبوسه در منزل داشته باشید. مدت زمان آمادهسازی این سمبوسه یک ساعت و زمان پخت آن 15 دقیقه طول میکشد. سمبوسه انواع بسیاری دارد. سمبوسهی عربی، سمبوسهی پیتزایی، سمبوسهِی گوشت و سیبزمینی، سمبوسهی سیبزمینی از انواع سمبوسهها هستند. این سمبوسهها از محبوبترین سمبوسهها هستنند و هر کس میتواند به سلیقهیخود سمبوسه را از موادی که دوست دارد پر کند. سمبوسهها برای مراسم مهمانیهای فانتزی مثل جشن تولدها و سالگرد ازدواج بسیار مناسب است همچنین این غذا برای افرادی که بیرون از خانه کار میکنند و فرصت کافی برای غذا خوردن ندارند نیز مناسب است زیرا شما در حین کار به راحتی میتوانید این غذا را میل نمایید. متخصصین آشپزی سمبوسه را نوعی پای میدانند که با گوشت و مواد سرخکردنی پر میشود. لازم به ذکر است که این غذا را میتوان هم در فر و هم تابه تهیه نمود.
در این دستورالعمل با سمبوسهی سیبزمینی که یک سمبوسهی کلاسیک است آشنا میشوید.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
سیبزمینی | 4 عدد |
کره | 50 گرم |
پنیر پارمسان | 150 گرم |
پیاز | یک عدد |
فلفل | یک قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
جعفری | 200 گرم خردشده |
گشنیز | 100 گرم خردشده |
قدم اول
سیبزمینی را شسته و از وسط نصف کنید. پیاز را نیز خلالی نمایید.
قدم دوم
سیبزمینی را در یک قابلمه ریخته و صبر کنید تا سیبزمینی کامل بپزد. سیبزمینی پخته شده را پوست گرفته و رنده نمایید.
قدم سوم
در یک تابه که از قبل داغ شده است پیاز خلال شده را با کره و نمک تفت دهید.
قدم چهارم
رنگ پیاز که طلایی شد، سیبزمینی را نیز اضافه نمایید. جعفری و گشنیز را نیز اضافه کرده و آن را نیز تفت دهید.
قدم پنجم
مواد که تفت داده شد از تابه بیرون آورده و روی یک دستمال بگذارید تا روغن پس داده شود.
قدم اول
نان لواش را مستطیلی برش دهید.
قدم دوم
گوشهای از نان را شکل یک مثلث قائمالزاویه جمع کنید.
قدم سوم
مثلث را روی قاعدهی خود برگردانید
قدم چهارم
نان را مانند قیف باز کرده ومواد را داخل آن بریزید. زمانی که مایهی سمبوسه داخل نان جا گرفت کمی پنیر پارمسان روی مواد بریزید و نان را یک لایه دیگر برگردانید.
قدم پنجم
نان را به شکل مثلث جمع کنید تا لبهی آخر نان نیز روی سمبوسه جمع شود.
قدم اول
یک قابلمه را روی گاز گذاشته و یک لیوان روغن داخل قابلمه برگردانید. و حرارت را زیاد کرده تا روغن داغ شود.
قدم دوم
زمانی که روغن داغ شد حرارت را کم کرده تا سمبوسه در حرارت کم و آرام سرخ شود. زمانی که روی نان طلایی شد سمبوسهها را از روی حرارت بردارید.
قدم سوم
سمبوسهها را روی یک دستمال گذاشته تا روغن خود را پس دهند.