close modal

آشپزی دلمه‌ گوجه به‌واسطه‌ی شکل گوجه و وا رفتن آن در زمان پخت به نسبت مشکل است. دلمه‌ها در همه‌ی مهمانی‌‌ها امکان سرو شدن دارد و در مجالس رسمی که روی میز چند مدل غذا سرو می‌شود دلمه‌ گوجه به‌دلیل رنگ قرمز یکی از انتخا‌ب‌ها است. تجهیزات آشپزی دلمه‌ گوجه بسیار معمولی است و نیاز به تجهیزات خاص نیست یک قابلمه، تخته‌کار و تابه‌ای برای تفت دادن مایه‌ی دلمه، تمام وسایلی است که ما برای پخت دلمه به آن نیاز داریم. مدت زمان آماده‌سازی این غذا یک ساعت و زمان پخت آن نیم ساعت است. این غذا برای افراد شاغل بیرون از منزل بسیار مناسب است زیرا دلمه به شکل سرد نیز خورده می‌شود. ضمن آن‌که شکل دلمه به‌گونه‌ای است که می‌توان آن را با دست نیز خورد.

آماده‌سازی و پخت دلمه
مواد لازم
مقدار

گوجه

4 عدد
گوشت چرخ‌کرده
200 گرم
برنج
1 پیمانه
پیاز
دو عدد
لپه خام 
نصف پیمانه
سبزی دلمه
200 گرم
سرکه1/2 قاشق غذاخوری
شکر
1 قاشق چاخوری

آماده‌سازی

قدم اول

ابتدا گوشت را به همراه یکی از پیازها که رنده‌ شده است تفت دهید.

قدم دوم

بعد از آن‌که گوشت قهوه‌ای شد، لپه را درون تابه تفت داده تا لپه نیم‌پز شود.

قدم سوم

برنج را بپزید. برنج دلمه تا مرحله‌ی آب‌کش پخته می‌شود زمانی که برنج داخل آب‌کش ریخته شد. برنج را کنار گذاشته تا کاملاً آب اضافه خارج شود.

قدم چهارم

لپه و گوشت را به همراه برنج و سبزیجات دلمه تفت دهید. ابتدا لپه، سپس گوشت و در مرحله‌ی آخر برنج را اضافه کرده و کمی که مواد روی حرارت تفت داده شد.سبزیجات را اضافه نمایید. حرارت را خاموش کرده و مواد را با هم مخلوط نمایید.

قدم پنجم

قسمت بالای گوجه را با کارد بریده و با یک قاشق مرباخوری به آرامی قسمت گوشتی گوجه را خارج نمایید.

قدم ششم

مواد را داخل گوجه ریخته و کلاهک گوجه را روی آن قرار دهید.

پخت دلمه

قدم اول

ابتدا پیاز باقی‌مانده‌ را نگینی خرد کرده و تفت دهید. زمانی که پیاز طلایی شد قسمت خالی شده‌ی گوجه را همراه با پیاز تفت دهید سرکه و شکر نیز در این مرحله اضافه نمایید. تا سس دلمه شکل بگیرد

قدم دوم

سس دلمه را کف قابلمه ریخته و دلمه‌ی گوجه را کنار هم درون قابلمه قرار دهید به ‌گونه‌ای که گوجه‌ها کنار هم قرار گیرند. سپس در حرارت کم دلمه‌ها را بپزید.

.