close modal

حلواها خود به عنوان یک گروه غذایی دارای مدل‌‌های زیادی هستند.حلوا در ایران به عنوان دسر شناخته می‌شود. حلوا متعلق به مردم خاورمیانه است و تقریباً در تمام کشورهای اسلامی حلوا یک غذای آیینی شناخته می‌شود. کسی که می‌خواهد حلوا درست کند باید یک آشپز با تجربه باشد تا بتواند حلوا را به‌درستی فرم و شکل دقیق طبخ نماید. آماده‌سازی اولیه‌ی حلوا یک ساعت خواهد بود و زمان پخت حلوا 20 دقیقه طول خواهد کشید. قدیمی بودن حلوا نشان‌گر آن‌ است که حلوا در هر آشپزخانه‌ای قابل پخت است. یک الک، هم‌زن، شیرجوش،تابه، قابلمه و یک گاز تمام تجهیزاتی است که شما نیاز دارید. حلوا مناسب برای مهمانی‌های رسمی و مذهبی است. افرادی که لقمه‌ی غذا برای خود می‌برند حلوا برایشان غذایی مناسب خواهد بود.

آماده‌سازی و پخت حلوا

مواد لازم

مواد لازم
میزان
توضیحات
آرد گندم
2 پیمانه
استفاده از آرد سفید رنگ حلوا را روشن‌تر خواهد کرد
روغن
یک پیمانه
ترجیح بر استفاده از روغن حیوانی است
شکر
سه قاشق غذاخوری

گلاب
دو قاشق غذاخوری

زعفران
به میزان لازم

آب 
یک لیوان
هل 
یک عدد

آماده‌سازی

آماده‌سازی در طبخ حلوا شامل مراحل صاف‌کردن آرد و تهیه‌ی شهد حلوا خواهد بود.

قدم اول

آرد سفید را از الک کرده و دانه‌های درشت آرد را جدا می‌نماییم. در صورت الک نشدن آرد، حلوا زبر خواهد شد. الک کردن را دو یا سه‌مرتبه انجام می‌دهیم.

قدم دوم

در حرارت ملایم شهد حلوا را تهیه نموده. گلاب، شکر و آب را به مدت 10 دقیقه در یک شیرجوش با یکدیگر می‌جوشانیم. پودر هل و زعفران را زمانی که شهد به‌دست آمد اضافه می‌نماییم و خوب هم می‌زنیم.

پختن

قدم اول

آرد را درون تابه ریخته و ضمن گرم نمودن، آرد را با یک قاشق چوبی مدام هم‌می‌زنیم. رنگ آرد به مرور زمان قهوه‌ای می‌شود. رنگ نهایی حلوا به میزان داغ کردن آرد دارد. برای همین نباید آرد زیاد داغ شود. اگر می‌خواهید حلوایتان در آخر زبر نباشد بهتر است یک‌بار دیگر قبل از آن‌که آرد قهوه‌ای شود. آرد را از الک رد نمایید.

قدم دوم

آرد را بعد از الک کردن، مجدداً در تابه ریخته، در این مرحله روغن را اضافه نموده و در حرارت ملایم مواد را هم می‌زنیم زمانی که حلوا رنگ مناسب را پیدا کرد گاز را خاموش نموده و شهد را اضافه می‌نماییم.

قدم سوم

بعد از اضافه شدن شهد، مواد را به خوبی هم‌زده، تا حلوا حالت خمیری به خود بگیرد.

مدل‌های دیگر حلوا

پایه‌ی پخت همه‌ی حلوا‌ها یکسان است. اما اگر به‌جای آرد گندم از آرد برنج در پخت حلوا استفاده شود نام حلوا به ترحلوا تغییر خواهد کرد. در کاچی که یک نوع حلوا است، از آرد برنج و آرد گندم، همزمان استفاده می‌نماییم.

.