آشپزی ته چین مرغ کار سادهای است هرچند فوت و فنهای خود را دارد اما میتوان با یک بار پختن این غذا تمام فوت و فنها را آموخت تهچین یک کیک-برنج ایرانی است که در سفرهی ایرانی بهعنوان یک غذای اصلی سرو میشود. که از ترکیب ماست، برنج و زعفران درست میشود. برای پخت ته چین یک آشپز نیاز به یک قابلمه با سطح بزرگ دارد. یک تابهی بزرگ نیز میتواند برای پخت تهچین راهگشا باشد. ته چین یک غذای مناسب برای پذیرایی و مهمانیها است که طبخ آن به شکل جدید جلوهتازهای به آن میدهد.
ته چین همیشه به عنوان یک غذای مخصوص مهمانیها که به شکلهای مختلفی پخته میشود معرفی شده است. در این دستورالعمل پخت تصمیم داریم به ته چین به چشم یک پیش غذا یا فینگر فود نگاه کنیم که در پرسهای کوچک سرو میشود.
اگر این غذا را در فر یا قابلمه بپزید و اصول پخت حرفهای را رعایت کنید یک غذای خوش طعم و کم کالری خواهید داشت که در مراسم و مهمانیها جلوه بسیار زیادی به میز پذیرایی شما میدهد. ته چین را میتوان در قابلمه هم به شکل یک تکه دم کرد و پس از سرد شدن به برشهای کوچک تقسیم کرد و به عنوان پیش غذا سرو کرد اما ما در اینجا روش پخت ته چین داخل فر و در قالبهای کوچک تک نفره را آموزش میدهیم.
مواد لازم | میزان |
برنج | 3 پیمانه |
مرغ | 2 تکه سینه |
ماست | 1 پیمانه |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
زرشک | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
هل و دارچین | به میزان لازم |
خلال پسته | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
مرحله اول
برنج را داخل آب خیس کنید و به همراه نمک یک ساعت به آن استراحت بدهید. بسته به نوع برنج زمان استراحت آن متفاوت خواهد بود.
مرحله دوم
آب برنج را بگیرید و داخل قابلمه آب جوشی که به همراه نمک روی گاز در حال جوشیدن است بریزید.
مرحله سوم
بعد از پخت برنج را آبکشی کنید و اجازه دهید دمای آن پایین بیاید. برنج ته چین باید کمی کمتر از برنجهای دیگر آبکشی شود و به اصطلاح کمی زنده باشد.
مرحله چهارم
مرغ را با کمی آب، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بپزید و ریش ریش کنید.
مرحله پنجم
ماست را در یک ظرفی که به اندازه کافی بزرگ باشد و برنج سایر مواد در آن جا شود بریزید، زعفران و روغن را به آن اضافه کنید تا یک رنگ طلایی زیبا پیدا کند، زردههای تخم مرغ را هم به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله ششم
هل، دارچین، نمک، فلفل و هر ادویهای که دوست دارید به مواد ته چین اضافه کنید. وقتی مواد خوب یک دست شدند نیمی از برنج را داخل ظرف بریزید. مواد را به شکلی با یکدیگر مخلوط کنید که برنجها آسیب ندیده و خورد نشوند.
مرحله هفتم
برنج زعفرانی را داخل قالبهای کوچکی که از قبل با روغن چرب شده بریزید به نحوی که یک دوم قالب را پرکند بعد یک لایه زرشک و مرغ ریش ریش شده روی برنج زعفرانی بریزید.
مرحله هشتم
یک لایه برنج سفید روی زرشکها بریزید تا قالب شما پر شود و یک ته چین سه لایه و سه رنگ داشته باشید. رنج سفید را به ته قاشق فشار دهید تا شکل قالب را به خود بگیرد.
مرحله نهم
قالبها را در فری که در دمای 180 درجه فارنهایت گرم شده قرار دهید و اجازه دهید 30 دقیقه داخل فر باقی بماند.
مرحله دهم
ته چینها را از فر خارج کنید و اجازه دهید 20 دقیقه باقی بماند و به دمای محیط برسد. در این زمان میتوانید ته چین را از قالب خارج کنید. ته چین مرغ (برنج قالبی) شما آماده است.
مرحله یازدهم
روی ته چینهای مرغ قالبی خود را با زرشک و خلال پسته تزئین کنید و روی میز مهمانی خود قرار دهید.