باقالی پلو یک غذای مجلسی است و معمولاً زمانی که این چلو پخته میشود از بهترین نوع برنج در پخت غذا استفاده میشود. باقالیپلو به شکل قالبی معمولاٌ در رستورانها و در فر پخته میشود اما این امکان وجود دارد که در خانه نیز باقالیپلو قالبی پخته شود. پخت باقالیپلو قالبی نیاز به مهارت آشپز دارد و آشپز باید بتواند برنج را به خوبی عمل بیاورد. برنج نباید له شود و حالت کوفتگی به خود بگیرد. برای پخت باقالیپلو مثل همهی برنج ها تجهیزات آشپزخانه آبکش و قابلمه است اما برای باقالیپلو قالبی به دیگچه و فر نیز نیاز است. مدت زمان آمادهسازی این غذا 30 دقیقه و پخت آن 40 دقیقه طول میکشد. در بیشتر مهمانیهای رسمی ایرانی مثل عروسیها و گردهماییها باقالیپلو بهعنوان یک غذای مجلسی به روی میز میرود.
مواد لازم | مقدار |
برنج | 4 پیمانه |
شوید | 200 گرم |
باقالی | دو فنجان |
سیبزمینی | یک عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
قدم اول
برنج را با آب سرد بشویید. زمانی به شستن برنج خاتمه دهید که بعد از ریختن آب روی برنج و زیر و رو کردن آن، آب برنج کدر نشود و شفاف باقی بماند. برنج را در شستوشوی آخر 20 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید.
قدم دوم
5 پیمانه آب داخل قابلمه ریخته و یک قاشق نمک به آن اضافه نمایید. برنج را اضافه کرده و در دمای بالا اجازه دهید تا برنج جوش بخورد.
قدم سوم
در یک شیرجوش باقالی را برای 5 دقیقه در آب جوش بپزید. زمان پخت باقالی در آبجوش بستگی به تازه بودن باقالی دارد باقالی تازه زمان پخت کمتری نیاز خواهد داشت.
قدم چهارم
زمانی که آب برنج جوش آمد یک تا دو دقیقه بهاندازهای که برنج یک یا دو جوش اضافه بخورد صبر نمایید. سپس برنج را از روی گاز برداشته و آبکش نمایید.
قدم اول
در پخت برنج معمولی بعد از آبکش کردن، کف قابلمه را روغن میریزند و برنج را در قابلمه به شکل گنبد بالا میآورند و با دم قاشق یک یا دو سوراخ در برنج ایجاد میکنند تا دم بالا بیاید. اما در مدل قالبی، برنج را داخل دیگچههای کوچک ریخته و سطح برنج را صاف میکنند و قالب را درون فر میگذارند.
در پخت باقالی پلو قالبی کف دیگچه را روغن زده، باقالی و شوید همراه با کمی برنج کف دیگچه بریزید با این کار شما تهدیگ باقالی خواهید داشت اگر میخواهید تهدیگ سیبزمینی و یا نان تشکیل شود کف قابلمه را سیبزمینی و یا نان قرار دهید.
قدم دوم
یک کفگیر برنج را درون دیگچه بریزید. باقلا و شوید را روی لایهی برنج بریزید. لایهلایه ریختن برنج،باقالی و شوید را ادامهدهید تا دیگچه پر شود روی دیگچه را صاف کرده و با یک فویل سطح دیگچه را بپوشانید.
قدم سوم
زمانی که قالب از برنج پر شد، قالب را درون فر که از قبل با دمای 200 درجه گرم شده است بگذارید. دمای فر را تا 100 درجه سانتیگراد پایین بیاورید.10 دقیقه زمان برای پخت کافی است. بعد از پخت قالب را برگردانید.