سوشی تای یک سوشی فوقالعاده برای مردمان ژاپن است. مردم ژاپن از زمان بسیار قدیم این سوشی را تهیه میکرده اند در واقع قدمت تای سوشی به اندازهی خود سوشی قدیمی است. این سوشی با یک ماهی به نام RED SEA BREAM تهیه میشود که در هر کجای دنیا به یک اسم معروف است. در کشور ما، ماهی تای در گروه ماهی شانک ماهیان طبقهبندی میشود که ماهی سرخو از این گروه است. در کشور آمریکا این ماهی به اسم RED SNAPER معروف است و در ژاپن به اسم مادای MADAI معروف است. ماهی مدای یا مادای زمانی که در کشور ژاپن درختان گیلاس گل میکنند راه خود را به آبهای گرم باز میکند تا آنجا تخمریزی انجام دهد توسط شکارچیان، شکار میشود که سوشی تای یکی از غذاهایی است که با این ماهی تهیه میشود. طبق مطالعاتی که انجام شده است در جهان صد نوع سرخ ماهی وجود دارد اما همهی این ماهیها از لحاظ ژنتیکی یکسان است.
سوشی تای را میتوان با جوانهی گندم و یا همراه با جوانهی ماش پخته شده میل نمود.
ماهی سرخو منبع غنی ویتامین B6 است. نسبت امگا 3 نیز در ماهی تای نسبت به ماهی سالمون بیشتر است. مصرف ماهی در طول هفته سبب کاهش سرطان پانکراس و سرطانهای دستگاه گوارش میشود. سعی شود سرانهی ماهی در وعدههای غذایی را افزایش داده شود. ماهی سرخو منبع بسیار خوب برای سلنیوم است. سلنیوم باعث آزادسازی آنتی اکسیدان شده و از التهابهای عفونی در بدن جلوگیری مینماید.